VW investeert 420 miljoen euro in Brazilië • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VW investeert 420 miljoen euro in Brazilië

De Braziliaanse economie heeft het bijzonder zwaar, maar Volkswagen heeft een vast vertrouwen dat de crisis een einde heeft. Het vertrouwen is in ieder geval groot genoeg om Volkswagen Caminhões e Ônibus de komende vijf jaar maar liefst 420 miljoen euro te laten investeren.

Andreas Renschler (links) en Roberto Cortes, CEO van Volkswagen Caminhões e Ônibus (rechts), samen met de premier van Brazilië Michel Temer.
Andreas Renschler (links) en Roberto Cortes, CEO van Volkswagen Caminhões e Ônibus (rechts), samen met de premier van Brazilië Michel Temer.

De euro’s worden gebruikt voor een stevige vernieuwing van het productgamma, een upgrade van de fabriek in Resende en de ontwikkeling van connectivity diensten.

Andreas Renschler, CEO van Volkswagen Truck & Bus wereldwijd: “We geloven dat, ondanks de huidige marktsituatie, Brazilië een belangrijke markt is voor trucks en bussen. Het is altijd een belangrijke markt geweest voor de Duitse industrie en dat zal het weer zijn. Ik weet zeker dat de Braziliaanse economie zijn laagste punt bereikt heeft en de komende jaren zich zal herstellen. Om daar op in te kunnen spelen gaan we nu investeren om de beste producten en state of the art productie te kunnen bieden. Latijns Amerika speelt een belangrijke rol in onze groeistrategie.”

Volkswagen Caminhões e Ônibus is al 13 jaar marktleider in Brazilië. VW is al 35 jaar actief in  het land en de fabriek in Resende draait al 20 jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer