Alle koekjes in een DAF LF (of zes) • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Alle koekjes in een DAF LF (of zes)

Koekjes bij de koffie, stroopwafels voor tussendoor en cake als traktatie. Grote kans dat die dankzij Gulden Krakeling uit Nieuwkuijk in de schappen van de winkels liggen. De koekspecialist levert al bijna veertig jaar lekkernijen aan winkels in heel Nederland. Sinds kort vertrouwt het bedrijf daarbij op zes nieuwe DAF LF 210 gesloten bakwagens. Van Hooft Bedrijfswagen leverde de trucks.

“De zes DAF LF 210 gesloten bakwagens vormen de kern van onze distributie”, aldus Ferry Mallo, Algemeen Directeur van Gulden Krakeling. “Dagelijks leveren onze trucks aan supermarkten, campingwinkels en vakantieparken in het hele land. Onze chauffeurs bezoeken twintig tot vijfentwintig adressen per dag – van grote distributiecentra tot aan vestigingen van supermarkten in krappe binnensteden. Wij leveren ongeveer 7,2 miljoen verpakkingen koek per jaar. Dat staat gelijk aan ongeveer twee miljoen kilo koek.”

De mensen van Gulden Krakeling vergeleken diverse vrachtwagens van verschillende merken voordat ze uiteindelijk bij de DAF LF uitkwamen: “Het is niet de eerste keer dat wij voor DAF kiezen”, gaat Mallo verder. “Sinds onze oprichting in 1980 hebben wij meermaals met trucks van DAF gereden. Maar ons wagenpark was ondertussen zeven jaar oud en met het oog op de toekomst en ons distributiewerk wilden wij overstappen naar trucks met Euro 6d-motoren. Behalve de geringe uitstoot gaven uiteindelijk ook de kleine draaicirkel, de ruime verlengde cabine, de krachtige maar ook zuinige 210 pk motor, de betrouwbaarheid en aanpassingsmogelijkheden de doorslag om weer voor DAF te kiezen. Ook de afstand naar de dealer, van Hooft, speelde daarbij een grote rol.”

Voordat Gulden Krakeling de DAFs in ontvangst nam, is een aantal essentiële aanpassingen verricht. Mallo: “Allereerst is de gesloten opbouw van onze vrachtwagens geïsoleerd en verlengd, zodat ze nu een koele plaats bieden en tevens plaats bieden voor twee extra Europallets. Verder hadden de chauffeurs specifieke wensen omtrent de verlichting en de toegang tot de laadruimte. In krappe binnensteden is het namelijk niet altijd wenselijk om de laadklep aan de achterzijde neer te laten. Daarom zijn onze trucks ook van een zijdeur en achteruitrij hulp voorzien. Ook is LED-verlichting in de bak aangebracht, zodat de chauffeur snel en eenvoudig kleine bestellingen kan lossen. Dealer Van Hooft bedrijfswagen B.V. heeft deze aanpassingen voor ons uitgevoerd.”

Gulden Krakeling maakt gemiddeld zeven jaar gebruik van zijn trucks. In die periode leggen de chauffeurs 500.000 tot 600.000 kilometer af. De komst van de nieuwe LF 210 stemt de chauffeurs tevreden. “Onze eerste indrukken zijn positief. Iedereen vindt het natuurlijk heel fijn om met fris en nieuw materiaal te werken. Ook blijkt de LF zuiniger te zijn dan onze vorige trucks. Ik zie het dieselverbruik duidelijk afnemen. En dat stemt ons uiteraard ook tevreden”, aldus Mallo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer