Britten geven tientallen miljoenen uit aan no-deal Brexit noodbrug • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Britten geven tientallen miljoenen uit aan no-deal Brexit noodbrug

De Britse overheid heeft voor vele miljoenen ponden een overeenkomst met vier veerbootmaatschappijen afgesloten om ook bij een no-deal Brexit verzekerd te zijn van de invoer van medische en andere belangrijke producten.

De regering heeft overeenkomsten gesloten met vier veerbootexploitanten om mogelijk meer dan 3.000 vrachtwagens per week te vervoeren. Daarmee wordt volgens de Britten het risico op logistieke verstoringen beperkt naarmate het Verenigd Koninkrijk en de EU zich aan het einde van de overgangsperiode aan nieuwe grensprocessen aanpassen.

De contracten met Brittany Ferries, DFDS, P&O en Stena, die samen 77,6 miljoen pond waard zijn, zullen zich richten op 9 routes die 8 havens bedienen in gebieden waar de kans op verstoring minder groot is. Deze omvatten Felixstowe, Harwich, Hull, Newhaven, Poole, Portsmouth, Teesport en Tilbury.

Grant Shapps, minister van Transport: “Nu de overgangsperiode ten einde loopt, nemen we de nodige maatregelen om een vlotte en succesvolle supply chain te garanderen. Het sluiten van deze contracten zorgt ervoor dat, ongeacht het resultaat van de onderhandelingen, levensreddende medische goederen en andere kritieke goederen het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven binnenkomen vanaf het moment dat we de EU verlaten.”

De contracten zullen tot 6 maanden na afloop van de overgangsperiode van kracht blijven. Routes vanuit Dover en Folkestone over het Kanaal blijven volgens Shapps een vitale corridor voor de handel tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland. “Deze routes hebben dit jaar een belangrijke rol gespeeld bij het in stand houden van de stroom van kritieke goederen naar het land tijdens de COVID-19-crisis. De regering blijft samenwerken met de belangrijkste lokale belanghebbenden en de industrie om zich voor te bereiden op het einde van de overgangsperiode.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer