Europese transportsector wil verlenging transitieperiode Brexit • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Europese transportsector wil verlenging transitieperiode Brexit

Zeven branche-organisaties uit het Europese transport willen dat de transitieperiode voor de Brexit wordt verlengd. De onderhandelingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk zijn in een impasse beland en een no-deal Brezit mag onder geen beding gebeuren, zeggen de organisaties, waaronder TLN.

De zeven branche-organisaties zijn Transport en Logistiek Nederland (TLN), FNTR (Frankrijk), BGL (Duitsland), NLA (Nordics), Febetra (België), ZMPD (Polen) en FinMobility (Finland).

“Wij vertegenwoordigen de belangen van een sector die voor een deel bestaat uit bedrijven in het MKB. In de aanloop naar Brexit hebben zij zekerheid en tijd nodig om zich voor te bereiden. Er zal door deze transport- en logistieke bedrijven, maar ook eigen vervoerders, rekening moeten worden gehouden met extra kosten. De huidige crisis als gevolg van de COVID-19-pandemie geeft de autoriteiten meer inzicht in de sleutelrol van het wegvervoer in de economie als geheel”, aldus de organisaties in een gezamenlijke verklaring.

Een ‘no deal’ eind 2020, als de transitieperiode afloopt, zou volgens de branche-organisaties een sterk negatief effect hebben op het vervoer en de logistiek. “Onze bedrijven lijden nu al onder de gevolgen van de coronacrisis, die dan zal worden gevolgd door een ongekende economische crisis. Daarom roepen wij op om vóór 1 juni en het begin van de beslissende vierde onderhandelingsronde tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU de transitieperiode te verlengen. Deze verlenging, met een jaar of twee jaar, zal nodig zijn om duidelijk de regels vast te stellen die op uniforme wijze tussen de twee partijen moeten worden toegepast”, aldus de zeven branche-organisaties.

Eén reactie op “Europese transportsector wil verlenging transitieperiode Brexit

  • Dat is begrijpelijk dat de Transport sector dat zou willen, echter men zou denken dat het No-Deal scenario al uitgewerkt zou zijn door de Transport sector.
    De beslissing om de transitie te verlengen ligt geheel aan Britse zijde, zoals dat altijd al het geval is geweest, en ondanks de Corona Crisis wil de Britse regering van Boris Johnson van geen verlenging weten, zijn companen willen een Hard Brexit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer