Nieuwe coronaregels; wat betekent dat voor de transportsector? • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe coronaregels; wat betekent dat voor de transportsector?

Afgelopen vrijdag hebben premier Mark Rutte en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Ernst Kuipers, versoepelingen aangekondigd. De maatregelen gelden tot en met dinsdag 25 januari aanstaande. Dan vindt er een nieuw weegmoment plaats. Wat betekent dit voor de transportsector? TLN heeft het al op een rijtje gezet.

Door de versoepelingen verwacht het kabinet een stijgend aantal coronabesmettingen. Met de huidige quarantainemaatregelen zouden hierdoor veel mensen niet naar hun werk kunnen. Het kabinet versoepelt daarom de quarantaineregels. Mensen die een boosterprik hebben gehad of kort geleden een coronabesmetting hebben doorgemaakt hoeven niet in quarantaine na contact met een besmet persoon. Het is nog niet bevestigd hoe ‘kort geleden’ moet worden geïnterpreteerd.

Mondkapjes

Er geldt ook een aanscherping voor het dragen van een mondkapje. Overal waar geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, adviseert het kabinet een mondkapje te dragen. Dat geldt ook voor de werkvloer waar geen afstand gehouden kan worden en bij verplaatsingen. Het dragen van wegwerpmondkapjes wordt geadviseerd. Stoffen of zelfgemaakte mondkapjes dragen wordt afgeraden.

Steunmaatregelen

Tijdens de persconferentie is aangekondigd dat de coronasteun voor ondernemers in getroffen sectoren wordt verlengd.

Opleidingen en examens

Rijexamens en rijlessen mogen doorgaan zonder eindtijd, dus ook na 17:00 uur. Theorie-examens mogen doorgaan. Theorielessen noodzakelijk voor de uitoefening van beroep en/of bedrijf mogen doorgaan. Bij het geven van rijles mogen maximaal 2 personen in het voertuig aanwezig zijn, tenzij een derde persoon noodzakelijk is voor de uitoefening van het beroep.

Autodealers en garages

Autodealers vallen onder niet-essentiële winkels en mogen dus open. De openingstijden zijn tussen 05:00 uur en 17:00 uur. Garages mogen open blijven, hiervoor blijven de regels hetzelfde.

Voorzieningen onderweg

Voor de voorzieningen onderweg blijven de regels hetzelfde. Tankstations en shops mogen open blijven na 17:00 uur. De horeca in tankstations langs het hoofdwegennet is alleen open voor beroepschauffeurs. Voor de horeca in tankstations aan het onderliggend wegennet geldt dat zij dicht moeten. Wel mag hier eten worden afgehaald.

Wegrestaurants behorend bij het hoofdwegennet mogen tijdens hun normale openingstijden alleen open zijn voor beroepschauffeurs. Dit dient aangetoond te worden. Het is nog niet duidelijk hoe dit aangetoond dient te worden. We updaten dit liveblog zodra hier meer informatie over bekend is. Het afhalen van maaltijden blijft wel mogelijk bij alle wegrestaurants.

Bekijk hier welke wegen tot het hoofdwegennet behoren.

table in vintage restaurant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer