Pakketkluizen Instabox nu ook bij Plus • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Pakketkluizen Instabox nu ook bij Plus

Instabox en supermarktketen Plus slaan de handen ineen. Dankzij de samenwerking worden er tot wel 550 slimme pakketkluizen geïnstalleerd in Plus supermarkten door heel Nederland, waarmee Instabox sneller landelijke dekking realiseert.

De eerste Instabox werd als onderdeel van een pilot geplaatst bij Plus Verhoeven, een pilot waar ook andere pakketvervoerders bij betrokken waren. De Instabox pakketkluis werd door een consumentenpanel van Plus het best gewaardeerd. Naar verwachting zal dit jaar in ongeveer 100 Plus winkels een Instabox worden geïnstalleerd.

“Met de toevoeging van Instabox aan onze formule bieden we extra service aan onze klanten, die binnenkort hun pakketten kunnen ophalen zonder in de rij te hoeven staan. Deze duurzame manier van pakketbezorging past heel goed bij de waarden die wij belangrijk vinden. Onze landelijke dekking zorgt ervoor dat deze oplossing voor miljoenen mensen toegankelijk is”, aldus Peter van Mourik, Marketing directeur bij Plus.

Instabox is een Zweeds tech-gedreven logistiek bedrijf met de missie om het versturen van pakketjes voor consumenten in Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden zo duurzaam en makkelijk mogelijk te maken.

Instabox bezorgt sinds november 2021 als eerste pakketbezorger in Nederland haar pakketten volledig fossielvrij. Hierbij wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van elektrische voertuigen. De niet-elektrische bestelwagens rijden op HVO100 biodiesel, waardoor de uitstoot met 90 procent wordt verminderd. Het bezorgen van pakketten in pakketkluizen zorgt daarnaast voor aanzienlijk minder verkeersbewegingen en minder gereden kilometers per pakket.

We zijn erg blij dat we onze samenwerking met Plus kunnen aankondigen. De focus van Plus op verantwoord ondernemen sluit goed aan bij ons streven om pakketten op de meeste duurzame manier te bezorgen”, zegt David Lundqvist, Chief Commercial Officer bij Instabox.

Instabox bezorgt in Nederland pakketten voor bekende en geliefde merken als de Bijenkorf, bol.com, IKEA, Amazon en H&M.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer