P&O staakt ferry Rotterdam-Hull • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

P&O staakt ferry Rotterdam-Hull

De dagelijkse veerdienst tussen Rotterdam en Hull is voorlopig gestaakt door P&O Ferries. Afgelopen donderdag maakte het bedrijf bekend 800 van de 2200 werknemers te ontslaan vanwege tegenvallende resultaten. Door het wegvallen van de verbinding wordt gevreest voor langere wachttijden en congestie bij andere ferryterminals. Bovendien zal er in sommige gevallen een langere reistijd zijn voordat goederen hun bestemming bereiken. Het is onduidelijk wanneer P&O Ferries de dienstverlening hervat. Dat meldt Evofenedex.

P&O Ferries accepteert op dit moment geen nieuwe vrachten. Rederij DFDS zou een deel van de werkzaamheden van P&O Ferries overnemen, maar dit geldt niet voor de Rotterdam – Hull verbinding. Gedupeerden partijen zullen een nieuw ticket bij een andere veerdienst moeten boeken. De overige veerdiensten tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk opereren normaal, wel moet er rekening worden gehouden met extra wachttijden en hogere kosten. De veerdiensten die nu tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk varen zijn: Rotterdam – Immingham/Killingholme (DFDS), Rotterdam – Killingholme (CLdN), Rotterdam – Londen (CLdN), IJmuiden – Newcastle (DFDS), Hoek van Holland – Harwich (Stena Line).

P&O Ferries kondigde donderdag het ontslag aan van 800 voornamelijk Britse werknemers onder het mom van overtalligheid. Echter, het bedrijf had al vervangend personeel klaar staan via een agentschap. De ontslagen werknemers zouden hun baan terug kunnen krijgen wanneer zij bij het agentschap in dienst zouden treden. De handelingen van het bedrijf zorgen voor veel beroering, vakbonden voeren acties uit en de Britste overheid probeert te bemiddelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer