Ga naar hoofdinhoud

PostNL pakketautomaten in Q-Park parkeergarages

PostNL en Q-Park zijn een samenwerking aangegaan om het afhalen en versturen van pakketten verder te vergemakkelijken. Daarom worden in de eerste twee weken van juli pakketautomaten geplaatst in parkeergarages van Q-Park. Klanten van PostNL kunnen hier voortaan 24/7 hun pakketten afleveren of ophalen op een moment dat het hen uitkomt.

De primeur is gegaan naar Den Haag, waar de pakketautomaten op 1 juli in gebruik zijn genomen in Q-Park Centrum en Q-Park Grote Markt. Daarna zijn garages in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Zaandam, Eindhoven, Groningen en Maastricht aan de beurt. In totaal worden de automaten in vijftien parkeergarages geplaatst.

Barry Husman, Directeur Retail Benelux PostNL: “Ik ben trots dat er inmiddels meer dan 300 PostNL pakketautomaten door heel Nederland staan. Dat aantal groeit snel: we verwachten dat dat aantal in 2024 gegroeid is naar 1.500. Nu staan ze ook in een aantal parkeergarages van Q-Park, die altijd centraal liggen en daarmee bezocht kunnen worden door een groot publiek. Een mooie volgende stap, omdat hiermee nog meer mensen hun pakketten kunnen ontvangen en versturen op een zelfgekozen moment.”

“Onze parkeergarages ontwikkelen we steeds meer tot Mobility Hubs, licht Fred Wilkes, directeur Business Development Q-Park Nederland toe. “We bieden er meer dan alleen parkeren. Zo kun je er overstappen op OV, elektrisch deelvervoer huren of je auto opladen. Logistieke services zoals pakketdienstverlening passen goed in dat concept. Dat doen we graag samen met een partner als PostNL, die net als wij ook gericht is op oplossingen die simpel, duurzaam en slim zijn en daarmee extra gemak bieden voor onze klanten.”

Het ophalen en afleveren van een pakketje via de pakketautomaat werkt via codes, waarmee je de locker kan openen en toegang tot de parkeergarage krijgt. Verzenden via de pakketautomaat kan alleen wanneer er een PostNL verzendlabel -met 3S barcode- op het pakket zit. Hier lees je hoe dat werkt.

Afhankelijk van de ruimte in de betreffende parkeergarage zijn er tussen de 33 en 54 lockers, met een maximale afmeting van 70 x 35 x 50 centimeter (breedte x hoogte x diepte). De pakketautomaten zijn zowel door particulieren als bedrijven te gebruiken en er zijn geen extra kosten aan verbonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer