Ga naar hoofdinhoud

Slimme container Otflow in de prijzen

Met een slimme oplossing om voedselverspilling in fruitcontainers tegen te gaan, sleepte Otflow de eerste prijs als beste startup in de wacht. Tijdens Startup Funding Event Global op 6 juni in de Doelen, pitchten de drie finalisten Meds2Go, Heatbox en Otflow hun startup aan een 50-koppige jury en het publiek. Op basis van alle jury-beoordelingen en de feedback van het publiek dat via een app haar voorkeur kon aangeven, maakte de organisator van het event op 17 juni de winnaar bekend.

Otflow sleept hiermee een prijs ter waarde van 42.000 euro in de wacht, onder andere bestaande uit coaching en trainingen op diverse gebieden, promotiematerialen en ondersteuning van social mediakanalen. De winnende startup krijgt hiermee de kans om op professionele manier investeerders binnen te kunnen halen, cruciaal om als startup de stap naar scale-up te maken.

Grote temperatuurverschillen in containers leveren veel problemen op voor im- en exporteurs van fruit. Door verschil in temperatuur is een deel van het fruit niet meer verkoopbaar en krijgen exporteurs veel schadeclaims. Het product Otflow, een luchtverdelingsmat, vermindert het temperatuurverschil tussen de warmste en koudste locatie in de container met 30 procent. Dat betekent minder schadeclaims voor de fruitexporteur en minder uitval (en voedselverspilling) voor de fruitimporteur. Het idee om de containerbodem te bedekken werd samen met Wageningen University & Research ontwikkeld.

Meds2Go ontwikkelt innovatieve koelcontainers voor mensen die gebruikmaken van temperatuurgevoelige medicijnen. Door het verlengen van de reistijd (zonder opladen) en het meten van de temperatuur geeft de container veel vrijheid en zekerheid terug aan mensen met een (chronische) ziekte.

Heatbox is een lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen lunchbox die je maaltijd onderweg warm stoomt zonder stroom. Hij past in je sporttas, koffer of rugzak. Zo eet je waar je ok bent een gezonde maaltijd. Bovendien hoef je geen restjes meer weg te gooien, verminder je de hoeveelheid plasticafval en bespaar je geld. Meer informatie: .

Het idee voor het Startup Funding Event ontstond vanuit de wens lokale startups te inspireren en tegelijkertijd goed op weg te helpen. Dat kon ook tijdens de speeddate sessies van onder meer de ondernemersbalie en Ondernemen010. Naast de startups gaven Evert Jaap Lugt, Managing Director van YES! Delft, Laura Nuhaan, Executive Digital Advisor bij Microsoft en Mattijs ten Brink, de CEO van Transavia een aansprekende presentatie. Het evenement is een samenwerking tussen Lightning Video Editors, Why Not 3?, and Lightning Animation Studios, waarbij de gemeente Rotterdam als partner aansloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer