Ga naar hoofdinhoud

Tweede Kamer wil voedselvoorziening waarborgen

De Tweede Kamer heeft afgelopen nacht een motie van Tweede-Kamer lid Segers (CU) gesteund waarin hij vraagt om de voedselvoorziening in Nederland te waarborgen.

Op social media gaan tal van foto’s en filmpjes rond waar lege schappen in supermarkten te zien zijn. Consumenten hamsteren uit angst voor een verdere uitbraak van het coronavirus. Experts melden echter dat het gaat om bepaalde productgroepen als zeep, toiletpapier en ingeblikte waren.

Angst dat de voedselvoorziening zal ophouden is ongegrond. Dat zegt supermarktkoepel CBL. “‘Na de aankondiging van nieuwe maatregelen die het kabinet donderdag afkondigde om het corona virus in te dammen, is het drukker in de Nederlandse supermarkten. Door de grotere vraag naar houdbare artikelen, zetten de supermarkten alle zeilen bij om de schappen gevuld te houden. Het CBL benadrukt dat er voldoende voorraden zijn. In de distributiecentra en in de ruim 4000 supermarkten wordt hard gewerkt zodat de schappen gevuld blijven. Het CBL verwacht dat de piekdrukte de komende dagen minder wordt en dat de supermarkten snel weer hun normale schapvoorraden zullen hebben”, aldus het CBL in een verklaring..

Toch diende ChristenUnie-voorman Segers een motie in om te regelen dat de regering diverse scenario’s uitwerkt zodat voedselproductie en levensmiddelenlogistiek doorgang kan blijven vinden. De motie werd met een meerderheid aangenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer