Veerdiensten Kanaal varen weer • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Veerdiensten Kanaal varen weer

De Franse vissers hebben donderdagmorgen hun blokkades in de havens van Calais en Duinkerken opgeheven. Dat betekent dat de veerdiensten over het Kanaal langzaam weer op gang komen. De haven van Boulogne-sur-Mer is nog wel dicht. Dat melden diverse Britse media.

vrachtwagen_ferryDe ferries van P&O, SeaFrance en Norfolkline zouden alweer op het water zijn.

Franse vissers blokkeerden dinsdag en woensdag met hun schepen de havens van Calais, Duinkerken en Boulogne-sur-Mer. De vissers protesteerden tegen de verlaging door de Europese Unie van de visquota voor kabeljauw.

EVO en TLN hadden al aan Eurocommissaris Tajani (Transport) gevraagd gebruik te maken van een resolutie die Brussel in staat stelt stappen te ondernemen tegen de blokkades in Frankrijk, die volgens EVO en TLN inging tegen het beginsel van vrij verkeer van goederen en personen binnen de Europese Unie. In de Interne Markt Raad van 18 mei 1998 is een resolutie aangenomen die voorziet in een interventiemechanisme zodra het vrij verkeer van goederen in het geding komt. De Europese Commissie had in dit geval aan Frankrijk kunnen vragen maatregelen te nemen om de blokkades op te heffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer