Ga naar hoofdinhoud

AutoScout24 vernieuwt platform voor trucks

AutoScout24 TrucksAutoScout24 heeft het Nederlandse platform voor Trucks vernieuwd. Met het nieuwe platform kan men bezoekers uit groeiregio’s als Oost-Europa, Rusland, Afrika en het Midden-Oosten beter van dienst zijn. AutoScout24 ziet in alle Europese landen dat het aantal bezoekers aan de site uit deze regio’s hierdoor stijgt: sinds de introductie van het vernieuwde platform begin 2013 zijn de bezoeken uit landen als Nigeria, Ghana en Saudi-Arabië gemiddeld met 55% toegenomen.

Het platform voor Trucks is beschikbaar in twaalf talen, waaronder Nederlands, Duits, Spaans, Frans, Pools en Russisch. Naast vrachtauto’s en trailers biedt de website ook ruimte aan grote voertuigen als bussen en tractoren. De portal onderscheidt zich door de Europa-brede focus. Een advertentie die bijvoorbeeld in het Nederlands wordt ingevoerd, wordt automatisch vertaald in de overige elf talen. Hiermee wordt het bereik van een advertentie vergroot.

Een groot deel van tweedehands vrachtwagens wordt verkocht aan landen buiten West-Europa, zoals het Midden-Oosten, Afrika en Rusland. Het platform maakt dan ook een onderscheid tussen verkoop- en inkooplanden. In landen zoals Nederland ligt de focus op de verkopende partijen en lokale markt, maar Europa-breed richt AutoScout24 zich op de wereldwijde afzetmarkt. Op dit moment is 45% van de websitebezoekers afkomstig uit regio’s buiten West-Europa en dit percentage stijgt.

Jurgen Vugts, directeur van AutoScout24 Nederland: “De markt voor gebruikte vrachtwagens is een internationale markt waarin Nederland een belangrijke rol speelt. Het samenbrengen van vraag en aanbod via een website die de geschikte zoek- en vergelijkingsfuncties heeft en beschikbaar is in verschillende talen, is daarbij essentieel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer