Clean Logistics levert 5000 waterstoftrucks aan GP Joule • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Clean Logistics levert 5000 waterstoftrucks aan GP Joule

Clean Logistics, met de hoofdvestiging in Hamburg heeft een raamovereenkomst getekend met energiebedrijf GP Joule Group voor de levering van 5.000 40-tons vrachtwagens op waterstof. De overdracht van de wagens is gepland voor de periode van 2023 tot 2027.

Clean Logistics, dat onlangs nog GINAF Trucks overnam, gaat vrachtwagens uitrusten met brandstofcel-, batterij- en waterstoftanksystemen, evenals een speciaal ontworpen as met elektromotoren in de wielnaven en een speciaal besturingssysteem. Volgens GP Joule bedraagt de totale omvang van de kaderovereenkomst enkele miljarden euro. GP Joule zal bemiddelen bij de levering van zware voertuigen, inclusief groene waterstofinfrastructuur, aan logistieke en retailklanten.

De levering van de eerste voorserievoertuigen is gepland voor het einde van het derde kwartaal van 2023. Volgens Clean Logistics hangt de exacte timing af van wanneer de verwachte financiering wordt goedgekeurd. Daarna wordt overeenstemming bereikt over de jaarlijkse leveringsvolumes en worden de details van de leveringsvoorwaarden en onderhoudscontracten nog nader bepaald.

Volgens GP Joule biedt het bedrijf dus alle componenten voor milieuvriendelijk vervoer van zware ladingen uit één hand. Zij zullen zorgen voor de productie en aankoop van groene waterstof uit hernieuwbare energiebronnen, waterstoftankstations installeren en exploiteren, en in de toekomst opleggers ter beschikking stellen van hun klanten uit de logistiek, handel en industrie.

GP Joule kondigde in juli van dit jaar al aan dat het 40 ombouwlocaties had gereserveerd voor de productie van de eerste Clean Logistics-vrachtwagen op waterstof. De bedrijfsactiviteiten met de levering van zware voertuigen op waterstof zijn aanzienlijk uitgebreid, verklaarde Clean Logistics. In de toekomst zal het bedrijf uitbreiden naar nieuwe voertuigen naast zijn bestaande kernactiviteit van het ombouwen van bussen en vrachtwagens van fossiele brandstoffen naar waterstofmotoren.

“Dit contract voor de levering van 5.000 vrachtwagens betekent een mijlpaal in de decarbonisatie van zware bedrijfsvoertuigen. Dit is het grootste contract in zijn soort ter wereld”, aldus Dirk Grast, CEO van Clean Logistics. “Samen met onze partner GP Joule zullen we ervoor zorgen dat waterstoftrucks binnenkort deel zullen uitmaken van het dagelijkse verkeer.”

Uwe Petersen, CEO van GP Joule: “In Clean Logistics hebben we de ideale partner gevonden om ons te ondersteunen in de complete waardeketen van waterstofproductie en -opslag tot infrastructuurontwikkeling en dekking voor waterstof-elektrische voertuigen. hand. Deze vloot van voertuigen zal jaarlijks meer dan 325.000 ton CO₂ kunnen besparen en zal een pionier zijn in de groene logistiek van morgen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer