VW CEO Winterkorn stapt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

VW CEO Winterkorn stapt op

Prof. Dr. Martin Winterkorn is niet langer de hoogste baas van Volkswagen. De CEO bood woensdagmiddag zijn ontslag aan de Raad van Commissarissen van Volkswagen AG.

winterkorn stapt op“Ik ben geschokt door wat er de afgelopen dagen gebeurd is. Bovenal ben ik verslagen dat frauduleus handelen op zo’n grote schaal mogelijk was binnen de Volkswagen Group. Als CEO neem ik de verantwoordelijkheid op me voor de onjuistheden die zijn gevonden in onze dieselmotoren en heb daarom aan de RvC gevraagd mijn functie als CEO te beëindigen. Ik doe dat in het belang van het bedrijf, ook al ben ik mij niet bewust van verkeerd handelen door mijzelf”, aldus Winterkorn.

In een verklaring van de Raad van Commissarissen zegt deze dat intern onderzoek in volle gang is en dat de verwachting is dat er in de komende dagen meer ‘personele consequenties’ bekend zullen worden. Tevens heeft VW zich gemeld bij het kantoor van de openbaar aanklager in het Amerikaanse Brunswick. VW geeft aan dat ‘dieselgate’ mogelijk strafrechtelijke gevolgen heeft. Het onderzoek van de aanklager zal ondersteund worden door VW. Vrijdag buigt de RvC zich over een mogelijke opvolger voor Winterkorn.  

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer