Ga naar hoofdinhoud

GP Joule bestelt 100 Nikola Tre waterstoftrucks

GP Joule, een energieleverancier uit het Duitse Reussenkoege, heeft een intentieverklaring getekend voor de afname van 100 Nikola Tre FCEV trucks.

 Dertig van de 100 6×2 Nikola’s Tre FCEV zullen naar verwachting in 2024 aan GP Joule worden geleverd. Daarna volgt de levering van de resterende 70 voertuigen in 2025, met de mogelijkheid voor GP Joule om ze aan te schaffen via GATE – Green & Advanced Transport Ecosystem, het all-inclusive verhuurmodel voor elektrische vrachtwagens van Iveco Group. Iveco zal de essentiële onderhouds- en servicefuncties leveren. GP Joule zal de 100 Nikola trucks ter beschikking stellen van zijn klanten in transport en logistiek. De bestelling is afhankelijk van GP Joules succesvolle aanvraag voor KsNI-financiering, het Duitse programma ter ondersteuning van de aanschaf van voertuigen met alternatieve, klimaatvriendelijke aandrijving. Bovendien zijn GP Joule en Iveco Group overeengekomen om vanaf 2026 extra FCEV’s op de Europese markt te brengen. GP Joule zal hen voorzien van 100 procent groene waterstof in hun netwerk van waterstoftankstations. Eerder al bestelde GP Joule maar liefst 5000 waterstoftrucks bij Clean Logistics.

Michael Lohscheller, President en CEO van Nikola Corporation: “De bestelling van GP Joule zal een voorbeeld zijn van hoe de Nikola Tre FCEV klanten in Duitsland verder kan ondersteunen in hun overgang naar zero-emissie, enkele jaren eerder dan andere OEM’s, wat helpt om het doel van het decarboniseren van de transportsector te bereiken.”

Andre Steinau, Managing Director bij GP Joule Hydrogen: “100 procent hernieuwbare energie voor iedereen, dat is wat ons drijft. Samen met Nikola en Iveco bieden we onze klanten alle componenten voor klimaatneutraal zwaar transport uit één hand: van de productie en aankoop van groene waterstof tot de waterstoftankstations en de brandstofceltrucks en service die aan hun behoeften voldoen. Dit is de gemakkelijke instap in emissievrij vrachtvervoer.”

Simone Olivati, President, Financial Services, Iveco Group: “We zijn erg blij met de keuze van GP Joule en dat we met deze overeenkomst, dankzij ons innovatieve GATE-verhuurmodel, waterstofmobiliteit naar klanten in Duitsland brengen en vooruitgang boeken in de decarbonisatie van het vrachtvervoer over de weg. GATE richt zich op de behoeften van klanten van zowel batterij- als waterstof-brandstofcel elektrische bedrijfsvoertuigen en zal in eerste instantie zowel de merken Iveco als Nikola bedienen. Deze overeenkomst is een kans om te beginnen met het aanbieden van onze uitgebreide service op basis van een pay-per-use formule die klanten toegang geeft tot de aandrijving van morgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer