Sennder neemt Uber Freight over • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Sennder neemt Uber Freight over

Sennder, de digitale vrachtmakelaar met Duitse roots, heeft Uber Freight overgenomen. Als onderdeel van de overeenkomst krijgt moederbedrijf Uber een deel van de aandelen van Sennder. De naam Uber Freight verdwijnt van de Europese markt.

Deze overname markeert volgens Sennder de verdere consolidatie van de start-up in de transportmarkt en breidt de lokale aanwezigheid van de groep uit naar Amsterdam. Het is de tweede transactie van Sennder dit jaar, na de fusie met het Franse Everoad in juni, en na een recentelijk opgerichte joint venture met Poste Italiane, de grootste logistieke dienstverlener van Italië. De Europese General Manager van Uber Freight, Tom Christenson, zal toetreden tot Sennder als Chief Operating Officer en Daniel Warner, momenteel hoofd van Shipper Operations, zal toetreden als Senior Vice President Commercial. Het in Amsterdam gevestigde Uber Freight team zal zich bij Sennder voegen zodra de transactie is afgerond en Sennder zal een nieuw kantoor in Amsterdam oprichten.

Als onderdeel van deze deal hebben Sennder en Uber een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten om zakelijke verladers te voorzien van een hoog niveau van dienstverlening, efficiëntie en geavanceerde technologieën voor vrachtlogistieke diensten in de VS, Canada en Europa. De overeenkomst omvat een programma voor de doorverwijzing van verladers, waarbij Sennder verladers die op zoek zijn naar vrachtmakelaardij of soortgelijke diensten in Noord-Amerika doorverwijst naar Uber Freight, en vice versa.

De overeenkomst versterkt de positie van Sennder als de grootste digitale expediteur in Europa en verbetert de servicemogelijkheden in de belangrijkste markten. Uber zal blijven groeien en investeren in zijn Uber Freight business in de VS en Canada, terwijl Uber Freight zal samenwerken met Sennder als digitale logistieke dienstverlener in Noord-Amerika en Europa. Door middel van deze overeenkomst zal Uber Freight haar klanten een aanzienlijk groter bereik in Europa bieden.

Sinds de oprichting in 2015 heeft het in Berlijn gevestigde Sennder meer dan 120 miljoen euro opgehaald bij toonaangevende investeerders zoals Accel, Lakestar, HV Ventures, Project A en Scania en heeft het bedrijf aangetoond dat het snel en effectief kan groeien. Na de afronding van de transactie zal Sennder kantoren hebben in 7 landen, met een team van meer dan 500 mensen die 50.000 ladingen per maand door heel Europa verplaatsen.

David Nothacker, CEO en mede-oprichter van Sennder: “We zijn er enorm trots op dat we de toonaangevende digitale wegtransporteur in Europa hebben gecreëerd, die elke maand meer dan 50.000 ladingen over 31 landen vervoert. Deze overname versterkt onze positie als Europa’s nummer één op het gebied van digitale logistiek. We kijken er ook naar uit om met Uber Freight samen te werken om de klanten van beide bedrijven nog meer waarde te bieden.” Lior Ron, hoofd van Uber Freight: “We zijn trots op de ongelooflijke groei en het succes dat ons Uber Freight team in Europa heeft weten te bereiken. Deze samenwerking met de oprichter stelt ons in staat om ons bereik in Europa verder uit te breiden en tegelijkertijd onze Uber Freight business in Noord-Amerika te verdubbelen en gezamenlijk de digitale vrachtindustrie vooruit te helpen.”

Daniel Buczkowski

Die laatste zin klinkt mooi, maar het is natuurlijk een feit dat de entree van Uber Freight in Europa, nog geen anderhalf jaar na de introductie, faliekant mislukt is. Het klonk allemaal veelbelovend en branche-organisaties als TLN luidden meteen de noodklok, maar die angst bleek ongegrond. “Als we de vervoerder niet genoeg betalen, dan komt die niet”, zei directeur Daniel Buczkowski halverwege vorig jaar tegen TTM.nl. Het is speculatie of dat de oorzaak is van de mislukte marktentree, of dat het wantrouwen van vervoerders rond de naam Uber een te groot struikelblok is gebleken.

Eén reactie op “Sennder neemt Uber Freight over

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer