Bulgaren aan de ketting na faillissement • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Bulgaren aan de ketting na faillissement

Achttien Bulgaarse chauffeurs zitten vast bij het failliete expeditiebedrijf Survivor. De trucks waarmee ze onderweg waren zijn door curatoren aan de ketting gelegd. De chauffeurs kunnen geen kant op. Dat meldt BN/De Stem.

De chauffeurs hebben nog geen salaris gehad over de maand januari. Terwijl zijn collega’s de deuren gesloten houden, meldt een van de buitenlandse truckers aan die krant anoniem dat de curator bang is dat ze met een truck vertrekken om op die manier hun achterstallige salaris op te eisen.

foto ter illustratie

De chauffeurs kunnen gebruik maken van de faciliteiten van Survivor. Ze beschikken er over een kantine, douches en toiletten. Ze slapen nu nog in de vrachtwagens of in een enkele personenauto.

Survivor laat  weten ‘alles in het werk te stellen’ om de Bulgaren én drie Nederlandse werknemers snel weer onder dak te brengen bij andere West-Brabantse transportbedrijven. Voor een paar Oost-Europeanen is dat inmiddels al gelukt. Curator Van Oijen onderstreept dit. “Gelet op het schreeuwende tekort aan chauffeurs in Nederland zal het probleem zichzelf snel oplossen.”

Bron: BN/De Stem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer