Ga naar hoofdinhoud

Merknaam Nikola verdwijnt uit Europa

Iveco heeft definitief de Duitse activiteiten van de voormalige joint venture Nikola Iveco Europe overgenomen. De nieuwe onderneming krijgt de naam EVCO (Electric Vehicles COmpany).

Bij de overname had Iveco bedongen dat het voor de BEV en FCEV trucks die onder de naam Nikola op de markt werden gebracht zowel Iveco als Nikola mocht gebruiken. Afgelopen week publiceerde Iveco Group een persbericht over de opening van een Air Liquide waterstoftankstation in Frankrijk. Daarbij werd een foto vrijgegeven van een waterstofvrachtauto waarin we een Nikola herkennen, maar waar groot de naam ‘Iveco’ op staat.

Navraag bij de Nederlandse Iveco-importeur leert dat de naam Nikola daadwerkelijk verdwijnt uit Europa en enkel nog wordt gevoerd in de Verenigde Staten van Amerika. Alle elektrische en waterstoftrucks die horen bij EVCO worden op de Europese markt gebracht onder de merknaam Iveco. Over hoe het verder gaat met Nikola is nog niet veel bekend. Eerder dit jaar maakten de Amerikanen bekend onder zware financiële druk te staan. Het merk had sowieso al een beschadigd imago door de malversaties van oprichter en voormalig CEO Trevor Milton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer