Vos Transport start failliet Claessens Transport door • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Vos Transport start failliet Claessens Transport door

Vos Transport heeft overeenstemming bereikt over de overname van de transportactiviteiten en het personeel van internationaal Transportbedrijf Claessens Logistiek uit Schimmert. Claessens ging onlangs failliet.

Claessens, uit het Limburgse Schimmert, is in 1925 opgericht en is, net als Vos zelf, een echt familiebedrijf. Claessens is gespecialiseerd in het transport van zowel complete als deelladingen en dat met name binnen de Benelux en naar en van Duitsland. Dit sluit naadloos aan bij de activiteiten van de vestiging van Vos Limburg. De vestigingen van Vos en Claessens liggen minder dan 40 kilometer uit elkaar. “Dit alles tezamen is voor ons echt een goede mogelijkheid om de klanten van Claessens te blijven bedienen met het personeel waaraan ze gewend waren en in ieder geval door personeel uit de regio. Daarnaast kunnen de klanten die dat willen, profiteren van de stabiele netwerken en service die wij als Vos Group door heel Europa bieden”, aldus Jules Menheere, Managing Director van Vos Transport.  “Momenteel is er overleg met de huidige klanten en het personeel om te kijken wie er mee wil en we hebben er alle vertrouwen in dat we er met elkaar uit gaan komen”, aldus Menheere. De activiteiten en het personeel van Claessens zullen ondergebracht worden bij Vos Limburg. Vos heeft in Ittervoort ruim 5.000 m2 aan crossdock en meer dan 70 trekkende eenheden.

Naast de genoemde activiteiten vervoert Vos vanuit Deventer en Groningen complete en deelladingen naar Scandinavië, UK en Frankrijk. Dat doet zij met één van de modernste wagenparken van Europa. De wagens van Vos zijn allemaal van de jongste Euro6 normeringen. Vos is tevens heel actief op het gebied van duurzaamheid en CO2 besparingen. Het bedrijf loopt daarin naar eigen zeggen al sinds jaar en dag voorop op dit gebied en is in het bezit van de 3e Lean en Green Star. Naast vervoer over de weg biedt Vos haar klanten ook vervoer met andere modaliteiten ( spoor en water ) aan. Zo zal het bedrijf in 2020 in Deventer een containerterminal op gaan zetten in samenwerking met BCTN.

Vos heeft vestigingen in Deventer, Groningen en Ittervoort. Met een financieel gezonde balans heeft het bedrijf de afgelopen jaren een gestage groei doorgemaakt en is het wagenpark uitgegroeid tot een vloot van 350 trekkende eenheden. Door de jarenlange expertise in de chemie, automotive en andere sectoren vervult Vos een belangrijke schakel in de toeleveringsketen van veel gerenommeerde opdrachtgevers. Hierbij streeft het bedrijf er altijd naar haar klanten de meest optimale service te bieden. Vos is gespecialiseerd in transporten van en naar Groot Brittannië, de Benelux, Duitsland, Frankrijk en geheel Scandinavië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer