Picnic komt eindelijk naar Leeuwarden • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Picnic komt eindelijk naar Leeuwarden

Online supermarkt Picnic start in augustus in Leeuwarden. Dit is de eerste plek in de noordelijke provincies waar de elektrische bezorgkarren van de websupermarkt de boodschappen gratis bezorgen. Inwoners van de Friese hoofdstad kunnen vanaf vandaag de app op hun telefoon downloaden en registreren. Het debuut van Picnic in Friesland valt samen met de nieuwe bezorghub van Jumbo in Heerenveen.

“We zijn heel blij dat we eindelijk de eerste klanten in Noord-Nederland blij kunnen maken”, zegt Picnic-medeoprichter Michiel Muller. “Vanuit ons distributiecentrum in Utrecht was het helaas niet mogelijk om het Noorden goed te bedienen, maar dat is wel het geval met onze nieuwe distributiecentra in Apeldoorn en binnenkort Zwolle. De Friezen hebben lang op ons moeten wachten.”

Leeuwarden is voor Muller een ideale plek om zijn activiteiten in het Noorden te starten. “Leeuwarden heeft veel gezinnen en tweeverdieners die hun tijd graag nuttig besteden. Deze groep weet het te waarderen als ze niet eens naar de supermarkt hoeven om boodschappen te doen. Dat zien we terug in alle aanvragen die we krijgen om ook in Friesland te starten. Doordat we thuis gratis dingen regelen, hebben ze tijd om leuke dingen te doen met hun familie of vrienden.” Met zo’n 65.000 huishoudens is Leeuwarden door de grootte ook een typische Picknickstad.

De levering vindt plaats vanaf de hub (een lokaal distributiepunt) aan de Snitsertrekwei 89 in Leeuwarden. In eerste instantie komen er 10 lopers (leveranciers) met 5 elektrische bestelwagens. Tegen het einde van 2021 zullen er 45 lopers en 20 auto’s zijn.

Inmiddels bezorgt Picnic de boodschappen aan ruim 650.000 klanten, verspreid over meer dan 125 Nederlandse dorpen en steden, gratis aan huis. Vijf en een half jaar geleden ging de websupermarkt van start in Amersfoort, waarna het gaandeweg uitbreidde naar grote en kleine plaatsen in ons land. Drie maanden geleden kwamen Lansingerland en Pijnacker erbij. In onder meer Amsterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal, Venlo, Zwolle en Apeldoorn werd hiermee al gestart.

Hoewel de uitbreiding van Picnic naar Leeuwarden voor de websuper de eerste naar het noorden is, zal het zeker niet de laatste zijn. Het is echter nog niet bekend waar in de noordelijke provincies de elektrische picknickauto’s in het straatbeeld zullen verschijnen. Muller: “We zijn momenteel in verschillende steden op zoek naar ruimte om een ​​hub in te richten.”

Eén reactie op “Picnic komt eindelijk naar Leeuwarden

  • GP Nicolai

    Ook hurdegaryp gaan ze bezorgen. Dat stond althans in hun mail aan mij. Misschien leuk om duidelijk te krijgen welke dorpen om Leeuwarden heen ook mee kunnen genieten.

    Ik heb me aangemeld maar sta al paar dagen op plek 13

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer