Nissan wil Amerikaanse bestelautomarkt op • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Nissan wil Amerikaanse bestelautomarkt op

De slechte situatie op de Amerikaanse automarkt weerhoudt Nissan niet van een offensief met een heel programma nieuwe bestelauto’s. Europa komt in 2010 eveneens aan de beurt.

Nissan ontwikkelt op dit moment enkele bestelautomodellen die helemaal zijn toegesneden op de Amerikaanse markt. Men wil toe naar bestelauto’s die zijn ontworpen voor specifieke gebruikersgroepen. In 2010 wordt het eerste model gelanceerd, in de jaren daarna volgen er nog twee. De wagens worden gebouwd in de Nissan fabriek in het Amerikaanse  Canton waar men nu de Quest en de Infiniti QX56 bouwt. Nissan liet enige tijd geleden een  studie zien van het model  NV2500, gebouwd op het chassis van Titan pickup. Dit model is speciaal ontwikkeld voor architecten en andere functionarissen  uit de bouwwereld. In de wagen een computerterminal en een laserprinter.
Voor de Europese markt ontwikkelt Nissan eveneens een serie lichte bedrijfsauto’s waarbij men, zoals al eerder bekend werd gemaakt, niet meer met moederbedrijf Renault samenwerkt. Op diverse Europese beurzen werden al prototypes getoond. Daaraan was te zien dat Nissan ook voor Europa aan  ‘dedicated’ concepten denkt. De onderste foto toont één van de Europese prototypes.

Bron:Transporternieuws

 

Nissan US

"Nissan" "nissan" Nissan NV

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer