Foto’s: Koninklijk Huis laat zich graag zien in transportsector • TTM.nl Ga naar hoofdinhoud

Foto’s: Koninklijk Huis laat zich graag zien in transportsector

Het Koninklijk Huis laat zich graag zien bij gelegenheden die te maken hebben met de Nederlandse transportsector. De afgelopen tijd werden zowel Koning Willem-Alexander als Koningin Máxima gespot achter het stuur van een vrachtwagen.

Afgelopen week opende de Koning de eerste bio-LNG installatie in Nederland, in Amsterdam Westpoort. Een week eerder opende Koning Willem-Alexander in de Martinikerk in Groningen een symposium over de energietransitie. Ter gelegenheid daarvan kroop hij even in de Hyzon waterstoftruck die daar aanwezig was.

Een tijdje geleden was zijn echtgenote Koningin Máxima ook al te vinden achter het stuur van een vrachtwagen. Om aandacht te vragen voor de positie van vrouwen in het transport reed zij met een DAF zelfs een stukje achteruit. Vorig jaar, tijdens het begin van de Coronacrisis, bezocht de koningin diverse transportondernemers.

Koning Willem-Alexander bracht vorig jaar een bezoek aan Dachser, opende een warehouse van CB en ging op bezoek bij DAF Trucks. Bij DAF is de koning ongeveer vaste klant. In 2013 reed de (toen nog) kroonprins de eerste nieuwe DAF XF eigenhandig van de band. Of de vorst straks ook de eerste nieuwe DAF van de nieuwe generatie weer van de productielijn mag rijden is nog niet bekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zorg dat u niets mist. Neem nu een jaarabonnement op TTM.nl met 25% korting. Abonneer